25.4.07

Pastafarisme




Fa dies us vaig dir que us parlaria del pastafarisme, el bloc del Llumenera del Miquel m'hi ha fet pensar i per això us ho explico. Com molts sabreu, la meva formació ha estat (per sort) completament laica; a això hi podem afegir el fet de que he rebut una formació científica, concretament he estudiat biologia i he treballat amb aspectes relacionats amb allò que s'anomena evolució. En aquesta situació compendreu que qualsevol de les històries que expliquen les diferents religions per a justificar la creació de tot allò que ens envolta, em sembla una collonada soberana. No vull que se m'entengui malament, comprenc l'existència de les religions que serveixen per a redimir les angoixes de les persones. Però, si superem aquest llindar, podriem dir que s'extralimiten. Fa uns quants centenars d'anys, hom poder no tenia les eines de les que disposem avui en dia i per tant les explicacions que justificaven l'origen de les coses podien ser del tot esotèriques. Ara bé, els dies han passat i moltes d'aquestes religions han optat per atacar l'evidència per comptes d'adaptar-se (terme purament evolutiu) a l'evidència. Així observem com hi ha un nou resorgir del creacionisme. Especialment als EEUU, sota el nom de Disseny Intel·ligent, es promou la idea de que la perfecció que observem avui en dia a qualsevol lloc, només pot ser fruit del disseny d'una intel·ligència suprema, ergo nostre senyor. Aquest moviment té molt poder als EEUU i en certs casos ha arribat a aconseguir que les escoles imparteixin al mateix nivell el creacionisme i l'evolucionisme. Per sort, encara hi ha gent que hi toca (tot i que amb el que us explicaré no se si hi toca massa) i en Bobby Henderson va fundar el Pastafarisme o com diria ell "Church of the Flying Spaghetti Monster" (http://www.venganza.org/). Aquest "preocupat ciutadà" ha proposat que l'origen de la terra i la vida es deu a l'acció d'un monstre de pasta volador. Aquesta religió, que per cert cada cop té més fidels, sembla molt irreal però el seu creador defensa que té tants fonaments com qualsevol altra, com pugui ser la fe cristiana. Per aquest motiu, ha demanat als governadors americans que a les escoles no només s'ensenyi el creacionisme i l'evolucionisme sinó que també s'hi hauria d'incloure el Pastafarisme. Aquest "preocupat ciutadà" a intentat marcar un gol al sistema americà intentant fer entendre a la gent que una cosa és la ciència i una altra és la paraciència. Sembla que de moment el Pastafarisme no ha assolit prous èxits però si més no, val la pena visitar-los i riure una estona amb els fideus tot poderosos i d'aquesta sutil manera, treure força als creacionistes. Fins aviat, Hagfish on earth.

4 comentaris:

miq ha dit...

Llarga vida als Pastafarians!

com pot ser que trobis aquesta mena de coses? a què dediques tu el teu temps lliure?
;-P

Hagfish ha dit...

Doncs la veritat és que moltes d'aquestes coses les trobo de casualitat. Aquesta concretament la vaig trobar buscant informació sobre sobre les accions del ID als EEUU. No se com vaig petar en aquesta curiosa manera de criticar el ID

Anònim ha dit...

¡Qué grande lo del pastafarismo! Estoy pensando en hacerme adepto; lo he linkeado en mi fotoló y creo que le dedicaré una entrada un día de éstos.

Aunque no tenga tu formación científica, mi formación humanística me permite estar totalmente de acuerdo contigo... ;)

Y si a esto le añades que en la cultura tradicional china no existía la idea de "creación", ni te cuento.

Anònim ha dit...

Dober zacetek