18.1.07

Meteomania

Dit i fet, ahir us vaig revelar una de les meves passions i ara en rebreu les conseqüències. Per començar m'haig de felicitar per haver aconseguit trobar i posar el banner que informa del temps en temps real de Barcelona. A més us permetrà entre altres buscar la previsió meteorològica per a qualsevol localització. 
M'ha sorprès descobrir un fenomen meteorològic que s'anomena "freezing storm" o de fet tempesta gelant. És un curiós fenomen en el qual hi ha aire molt fred en superfície però no en alçada. En  aquesta situació si arriba una tempesta, no neva ni fa calamarsa sinó que plou però... Quan l'aigua toca la superfície es glaça instantàneament. El "llumenera de NY" no se si ha viscut aquest fenomen però conec gent que ha estat al Canadà i diu que és com un malson. Es tracta de gel que s'acumula ràpidament i en grans quantitats fet que provoca que les branques/cablejat elèctric/... es trenquin, que les carreteres o boreres patinin com a pistes de gel...






http://www.wunderground.com/blog/EastCoastWeather/show.html
 

1 comentari:

miq ha dit...

L'humil cronista de La Llumenera de Nova York, encara no ha viscut aquest fenomen de què parles al teu post. Però si aquest hivern ho presencia, pots comptar que en seràs pertinentment informat. Aprofitant l'avinentesa, us recomano per aquells que no l'hàgiu vista l'extraordinària pel·lícula d'Ang Lee La tempesta de gel.