17.1.07

PHD comics

Avui vull parlar-vos de la pàgina web www.phdcomics.com. Com haureu vist he afegit un link per a què hi pogueu accedir fàcilment. En aquesta web es publica periòdicament una tira còmica relacionada amb el món de la recerca. La majoria de personatges són membres dels diferents graons de la gerarquia universitària: estudiants, alumnes interns, doctorands, jefes... La veritat és que la tira còmica és excepcional i reflexa de manera molt divertida les situacions que un es pot trobar en el maravellós món universitari i les seves relacions. A mi, hi ha un aspecte que m'agrada molt i és l'elevat paral·lelisme què hi ha entre la recerca a Estats Units i la que es fa en les nostres contrades. De fet les similituds són extensibles a qualsevol entorn on es faci recerca. Dic això ja que des de casa tenim la tendència a pensar de que a fora tot funciona millor i llegint històries d'aquestes te n'adones que tot plegat és fals ja que a tot arreu es pot fer bona o mala recerca, tenir bons o mals jefes... Per tant poder que anem millorant l'opinió que tenim de nosaltres i ens elevem una mica l'autoestima. Això però no té res a veure amb l'interès que mostren moltes persones en marxar a l'estranger; ara bé, les motivacions molts cops no són tan científiques com personals i per tant ja estem parlant de figues d'un altre paner.


Canviant de tema, us volia comentar una obsesió personal: la meteorologia. Haig de reconèixer què és una disciplina que em fascina i no descarto en un futur fer algun tipus d'aprenentatge. Us dic això ja que espero poder afegir qüestions meteorològiques en aquest bloc i satisfer així la meva afició que, per altra banda, és una afició ben arrelada en les nostres contrades. Segons diverses fonts meteorològiques pot ser que finalment tinguem un canvi de temps. Sembla que l'anticicló que ens ha privat d'un hivern frescot i plujós marxarà i es situarà de tal manera que permetrà l'arribada de borrasques i aire fred. Això vol dir que amb una mica de sort les temperatures es normalitzaran una mica i fins i tot plourà (fenomen molt necessitat en els darrers anys). Fins aviat, Hagfish on earth

1 comentari:

Anònim ha dit...

Welcome back, mon frère. Hacía tiempo que se te echaba de menos... ¿Tú, obsesionado por la meteorología? No, qué va. Yo creo que por la mitad vasca de tu familia y por la obsesión de tu padre (que a su vez se mete con la obsesión de los vascos por la meteorología, ejem) así nos has salido tú.

Hala, sigo con mi tesinilla.